Seed-targeting en blacklist dwingen of verbieden het algoritme om te bieden op een lijst met trefwoorden en/of producten voor bepaalde ASIN

Voor elke strategie verzamelt het algoritme automatisch trefwoorden en producten . Vervolgens worden ze in verschillende campagnes geplaatst. Het begint met de optimalisatie als het een ACOS-optimalisatiestrategie is .

Voor een gegeven ASIN kun je:

  • het algoritme forceren om te bieden op een lijst met zoekwoorden en producten. Dat is de seed targeting .
    Het algoritme biedt op deze trefwoorden en producten voor de ASIN die je voor elke geautomatiseerde campagne op strategieniveau hebt ingesteld.
  • het algoritme verbieden om te bieden op een lijst met zoekwoorden en producten. Dat is de zwarte lijst (negatives) .
    Het algoritme biedt niet op deze zoekwoorden en producten voor de ASIN die je hebt ingesteld in elke geautomatiseerde campagne die op strategieniveau is gemaakt.

Op Amazon staan ​​trefwoorden en producten op de zwarte lijst bekend als negatief

Niet verwarren met tactieken die op een segment werken en worden toegepast op een productgroep. De tactiek gaat boven de trefwoorden Seed & Blacklist.

Stel je voor dat je een startzoekwoord (bijvoorbeeld ‘poeder’) hebt toegevoegd aan een ASIN, het ASIN hebt toegevoegd aan een SP-strategie (bijvoorbeeld ‘SP cosmetica’) en een zwartelijsttactiek hebt toegevoegd aan de SP-strategie (bijvoorbeeld ‘zwarte lijstzoekwoorden’). waarin je ook het trefwoord “poeder” zet. Het Seed-trefwoord op ASIN-niveau dwingt het algoritme om op ‘poeder’ te bieden voor de strategie ‘SP Cosmetic’, maar de tactiek ‘Blacklist-trefwoorden’ overschrijft dit. Uiteindelijk biedt het algoritme niet op het trefwoord “poeder” voor de ASIN.

Seedlimieten
Je kunt per ASIN maximaal 25 seeds opnemen voor producttargeting en maximaal 50 voor trefwoordtargeting.

Hoe definieer ik targeting op zaad en op de zwarte lijst?

Je kunt trefwoorden en producten op de zwarte lijst en op de catalogus op 2 manieren instellen:

  • Klik op de + knop en typ ze
  • Importeer ze als CSV of vanuit een Excel-bestand door te kopiëren en plakken

Screenshot 29-11-2021 om 15.53.23

Screenshot 29-11-2021 om 16.12.54

Leave A Comment