Hoe UMAMI zijn inkomsten met 3 keer verhoogde met M19

Het bedrijf


Umami, opgericht in 2017, is een bedrijf dat Bento lunchboxen verkoopt in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Die Bento boxen staan bekend om het vers houden van het eten in een chique, duurzaam en makkelijk te gebruiken materiaal.

De uitdaging


Vrij succesvol in 2018 op Amazon France, wilde Umami verder groeien. Geo-expansie is duidelijk de belangrijkste weg om dat te bereiken. En Amazon is een prachtige speeltuin om te testen en te versnellen op nieuwe markten. Maar nieuwe markten betekent: nieuwe talen, extra headcounts, tijdrovende campagnes en ongecontroleerde schaalgrootte.

De oplossing


Zo besloot Umami met m19 Technology samen te werken. Het delegeren van de gesponsorde producten Geo-uitbreiding en taalbeheer aan Machine Learning. m19 is een Retail Saas die de verkopers en leveranciers in staat stelt om hun verkoop op elke Amazon marktplaats te controleren en te versnellen.  Het maakt gebruik van Machine Learning-algoritmen en optimaliseert het campagnebeheer en de biedingen volgens een prestatiedoelstelling. Alle media handelsactiviteiten worden afgehandeld door de m19 technologie terwijl de verkopers en/of verkopers zich kunnen concentreren op hun business.

“Dankzij de algoritmen van m19 kon ik de geo-uitbreiding van mijn product aanpakken. Ik behield hetzelfde team, talen waren geen probleem en de resultaten waren uitstekend!” – Etienne Ameil, oprichter van Umami

De resultaten


In 9 maanden overtrof Umami zijn doel. Haar inkomsten stegen met een drievoudige factor terwijl haar kostprijs van de omzet gelijk bleef. Frankrijk, haar grootste markt, bleef groeien, maar de andere Europese landen wegen nu meer dan 50% van de totale business. Umami stond voor een drievoudige uitdaging: haar historische markt verder laten groeien, haar afhankelijkheid ervan verminderen en, nog belangrijker, uitbreiden naar 4 nieuwe markten: Duitsland, Italië, Spanje en het VK, die met 330% groeiden!

Published On: juli 29, 2021By Categories: