Regenerate (Unilever Group) Accelerates On Amazon

Fabernovel strategische expertise X m19’s kunstmatige intelligentie voor Regenerate

(Co-editie Fabernovel/m19)

Begin 2020, terwijl de Covid-crisis en de lockdown de verkoop van zijn concurrenten vertragen, versnelt Regenerate snel op Amazon en maximaliseert het zijn verkoop, met name dankzij het technologische partnerschap van Fabernovel met m19.

Digitale versnelling onder dwang

Gespecialiseerd in mondverzorging, en in het bijzonder in de behandeling en verzorging van glazuur, is Regenerate een merk van de Unilever-groep. Sinds 2019 werkt het merk samen met de marketing performance experts van Fabernovel en vertrouwt hen zijn media-acquisitiebudget toe voor de internationale ontwikkeling en digitalisering van zijn businessmodel.

Medio maart 2020 trof de Covid-crisis en insluiting 3 van de markten waarop wij met het merk actief zijn: Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

In deze context en terwijl Regenerate zich gedeeltelijk beroofd ziet van zijn fysieke distributiekanalen, moesten we snel versnellen op de digitale markt.

De teams van Regenerate en media van Fabernovel hebben toen besloten hun media-inspanningen te richten op Amazon, een essentieel platform waarop we al aanzienlijke resultaten boekten.

Amazon, een instrumentele marktplaats voor adverteerders : 254 miljard euro netto-omzet in 2019

Cijfers die je doen duizelen en deze marktplaats tot een must maken voor elk merk. Hoewel dit de afgelopen jaren al zo was, is het belang van Amazon des te groter nu de huidige context en de gezondheidscrisis de consumptiegewoonten diepgaand hebben beïnvloed.

Aanwezig zijn is één ding, zichtbaar zijn is iets anders.
Dit is waar de AMS – Amazon Marketing Service – gesponsorde campagnes om de zichtbaarheid van producten te maximaliseren – een must op een site die zo concurrerend is als Amazon.

De media teams van Fabernovel beheersen deze expertise, zowel in productcampagnes, om hun zichtbaarheid te maximaliseren, als in merkcampagnes die de merkbekendheid zullen versterken.

m19: een strategisch partnerschap om de verkoop van Regenerate te stimuleren

Nog steeds onder druk van de crisiscontext waren de doelstellingen van Regenerate en Fabernovel duidelijk: prestaties, controle en tijdwinst.

Grote ambities, vervuld dankzij het technologisch partnerschap van Fabernovel met m19, een oplossing op basis van kunstmatige intelligentie waarmee verkopers en verkopers op Amazon hun verkopen op Amazon kunnen controleren en verhogen.

Hoe werkt het?

Op basis van een prestatiedoelstelling optimaliseren machine learning algoritmes campagnes en veilingen. Alle mediaverkoopoperaties worden uitgevoerd door de m19-technologie; verkopers en verkopers kunnen zich dan concentreren op hun business.

De AMS-experts van Fabernovel – Adrien, Elliott en Jérôme – bijgestaan door François en Tarik van m19, hebben vervolgens gewerkt aan de implementatie van de oplossing voor Regenerate vanaf medio april 2020 op de strategische markten Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Sterke groei in winstgevendheid en omzet

Omdat de kracht van Amazon goed gevestigd is, is het optimaliseren van het beheer van campagnes essentieel. De AMS-expertise van het Fabernovel-team, gekoppeld aan de m19-oplossing, heeft de zichtbaarheid en de Amazon-verkoop van Regenerate aanzienlijk verbeterd.

Hieraan is een veel fijnere flexibiliteit en aanpasbaarheid aan de zakelijke uitdagingen en doelstellingen van Regenerate toegevoegd, dankzij de implementatie van een doelgerichte ACOS en de mogelijkheid om de dagelijkse begrotingsuitgaven te controleren.

+138% Gesponsorde omzet per week

(Vergelijking voor/na activering m19, cijfers VK)

Achter de schermen


Adrien, Senior Media Specialist bij Fabernovel, verantwoordelijk voor Regenerate

-Sinds april 2020 gebruiken we de m19-oplossing, wat zijn de voordelen?

-Er zijn veel voordelen

Een duidelijke interface om de prestaties van verschillende landen te analyseren en te vergelijken
De mogelijkheid om campagnes te beheren met een rendementsdoelstelling
De mogelijkheid om de impact van gesponsorde campagnes op de organische verkoop te analyseren
De mogelijkheid om het dagelijkse budget te controleren en aan flexibiliteit te winnen
Een uniek prestatierapport per product

Waarom is het essentieel om media-expertise te combineren met dit type oplossing?

Het is essentieel om over media- en webanalyse-expertise te beschikken om via deze oplossing te analyseren, te beheren en te optimaliseren. De mediaspecialist of webanalist is doorgaans vertrouwd met de beheersing van reclameplatforms en aanvullende biedoplossingen. Er zijn dus verschillende rapportageniveaus waarop we relevante inzichten kunnen identificeren en rendementsstrategieën kunnen toepassen die zeer gebruikelijk zijn voor soortgelijke oplossingen op de zoekmachine of sociale netwerken.

-Zal dit partnerschap met m19 altijd even indrukwekkende resultaten opleveren als met het merk Regenerate?

-Het succes van Regenerate is opmerkelijk gezien de context. De tandzorgsector is nog relatief slecht vertegenwoordigd op de Amazon marktplaats. En dat geldt des te meer voor de Regenerate productlijn, die in een zeer premium segment is gepositioneerd.
Het m19-algoritme heeft geschiedenis en een hoog verkoopvolume nodig voor een optimale optimalisatie. Met dergelijke resultaten op Regenerate voor een vrij beperkte diepte van de productlijn kan men nog indrukwekkender resultaten verwachten van spelers met meer te promoten artikelen. Wij zijn daarom van plan de oplossing in te zetten bij de meerderheid van onze klanten op Amazon om hen te helpen hun prestaties te vertienvoudigen.

Published On: juli 29, 2021By Categories: