Phyto US verbeterde zijn ACOS met 10% met M19

Het bedrijf
Phyto behoort tot een Frans cosmeticalaboratorium dat sinds 1989 actief is in de VS. Het merk was pionier in de opening van de Luxury Beauty store op amazon.com en biedt zijn artikelen sinds 2013 aan Amazon-consumenten aan. De shampoos en haarverzorgingsproducten staan bekend om de kwaliteit van hun botanische ingrediënten die zachte en langdurige zorg voor het haar leveren.

De uitdaging
Het merk had in het derde kwartaal van 2019 toenemende advertentiekosten, waarbij de advertentie-uitgaven elk kwartaal met 50% stegen, terwijl de aan de advertentie toegeschreven verkoop stagneerde. De advertentiekosten van de verkoop (ACOS) gingen omhoog, hoewel het team meerdere tactieken probeerde om de algemene prestaties te verbeteren.

De oplossing
Phyto en m19 US kwamen overeen het vermogen van de m19-technologie te testen om de uitdagingen van het merk op te lossen. m19 is een Retail Saas waarmee verkopers en/of leveranciers hun Amazon-verkoop kunnen controleren en versnellen. Het maakt gebruik van Machine Learning-algoritmen en optimaliseert campagnebeheer en biedingen op basis van een prestatiedoelstelling. Alle media-handelsactiviteiten worden afgehandeld door de m19-technologie terwijl de verkopers en/of verkopers zich kunnen concentreren op hun business. Phyto en m19 werkten samen om de m19-technologie te testen tijdens het vierde kwartaal van 2019.

“We konden ons bedrijf met vertrouwen runnen. We hebben een systeem gevonden dat in ons voordeel werkt.” François Hourcastagnou – CEO Ales Group USA

De resultaten
De reclameprestaties verbeterden tijdens het vierde kwartaal van 2019. De Advertising Cost of Sales daalde ongeveer 10 procentpunten in vergelijking met dezelfde periode voor de test. Deze verbetering werd gedreven door een stijging van de Ad Attributed Sales gekoppeld aan een daling van de Ad Spend. De kwaliteit van betaalde klikken verbeterde ook, zoals blijkt uit de 1,8x hogere conversiegraad. Bovenop deze resultaten bespaarde de m19-technologie tijd op het beheer van reclamecampagnes.

“Het bespaarde 6 uur per week aan onderzoek naar sleutelwoorden”, aldus het Phyto team.

Published On: juli 29, 2021By Categories: