Een dalende Click-Through Rate (CTR) op Amazon over een periode van meerdere maanden op Amazon kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Het identificeren van de specifieke oorzaak of oorzaken is cruciaal om effectieve tegenmaatregelen te nemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken voor een afnemende CTR:

Verouderde of onaantrekkelijke productafbeeldingen
Klanten worden vaak aangetrokken door visuele elementen. Als je afbeeldingen niet meer up-to-date zijn of van lage kwaliteit zijn, kan dit leiden tot een lagere CTR.

Niet-optimale producttitels en beschrijvingen
Als de producttitels en beschrijvingen niet meer relevant zijn of niet de juiste trefwoorden bevatten, kan dit de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van je producten verminderen.

Veranderende markttrends
Veranderingen in consumentenvoorkeuren of opkomende trends kunnen ervoor zorgen dat jouw producten minder relevant of gewild zijn.

Toegenomen concurrentie
Als er meer concurrenten zijn die vergelijkbare of betere producten aanbieden, kan dit leiden tot een verdeling van de aandacht van potentiële kopers.

Seizoensinvloeden
Sommige producten kunnen onderhevig zijn aan seizoensgebonden vraag, wat een daling in CTR buiten het hoogseizoen kan veroorzaken.

Prijswijzigingen en promoties
Als je prijzen niet concurrerend zijn of als je minder promoties aanbiedt dan concurrenten, kan dit de CTR negatief beïnvloeden.

Veranderingen in het Amazon-algoritme
Amazon past regelmatig zijn zoek- en aanbevelingsalgoritmes aan, wat invloed kan hebben op hoe en waar jouw producten worden weergegeven.

Klantbeoordelingen en ratings
Negatieve beoordelingen of een daling in de algemene beoordeling van het product kunnen potentiële kopers afschrikken.

Om deze problemen aan te pakken, kun je het volgende overwegen:

 • Herzie en optimaliseer je productvermeldingen
  Update afbeeldingen, titels, en beschrijvingen om ze aantrekkelijker en relevanter te maken.
 • Onderzoek markttrends en concurrenten
  Blijf op de hoogte van markttrends en pas je strategieën dienovereenkomstig aan.
 • Pas prijzen en promoties aan
  Overweeg prijsaanpassingen of het aanbieden van promoties om concurrerend te blijven.
 • Verzamel en reageer direct op klantfeedback
  Moedig positieve beoordelingen aan en reageer adequaat op negatieve feedback.
 • Het is belangrijk om een holistische benadering te hanteren en regelmatig de prestaties van je producten te analyseren om eventuele problemen snel te identificeren en aan te pakken.

Leave A Comment